Руски журналисти изнесоха подробности за мистериозната смърт на ръководителя на борда на директорите на Лукойл Равил Маганов.

Според Baza, топ мениджърът на компанията може случайно да е паднал от прозореца, когато отишъл да пуши.

Тази версия цитират авторите на канала в Telegram, позовавайки се на информиран източник.

Известно е, че всичко е станало от страната на фасадата на основния корпус на ЦКБ, който е в ремонт. Поради това не е имало видеонаблюдение с камери на мястото, където Маганов е паднал от прозореца.

Известно е, че на прозореца в отделението, където топ мениджърът е лежал за рутинен преглед заради сърдечни проблеми, е намерена кутия цигари, което може да показва намерението му да излезе и да пуши. В същото време терасите на сградата не са били предназначени за ползване от пациенти.

Освен това не е намерена бележка, която да потвърди версията за самоубийство.

Оказва се, че в съседната стая на Маганов е била съпругата му.

Припомняме, Равил Маганов почина след падане от прозорец. За трагедията се разбра сутринта на 1 септември. Официална версия за загадъчната смърт все още няма.

Трагична смърт застигна руски топ мениджър

От началото на 2022 г. това е петата странна смърт на представител на газовата индустрия. В същото време четирима предприемачи по някакъв начин бяха свързани с Газпром.

Първият, на 29 януари, беше ръководителят на транспортната служба на Gazprom Invest Леонид Шулман. Той почина в къща в същия район като Воронов. Предприемачът беше открит в банята с бележка, в която се оплаквал от силни болки в краката. Разследването се съмнява, че бележката е истинска. 

Загина още един директор, свързан с "Газпром"

Вторият, на 25 февруари, беше Александър Тюляков, заместник-ръководител на Единния сетълмент център на Газпром за корпоративна сигурност.

Тялото е намерено в гараж до къщата му в същото село. Версията на разследването е самоубийство. Намерена е и бележка, чието съдържание е неизвестно на медиите.

Тялото на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк, заедно с труповете на членове на семейството му, бяха открити на 18 април. Всички бяха в апартамент в Москва. Твърди се, че той е убил жена си и дъщеря си и се е самоубил.

На следващия ден, 19 април, в двора на къща в Испания, в Лорет де Мар, семейството на Сергей Протосен, бивш член на борда на Новатек, е намерено мъртво. Полицията заподозря конфликт в семейството, довел до известна схема. Втората версия е групово убийство.

Руски милиардер, свързан с Лукойл, почина по време на сесия с шамани