Туристка прибегна до хитро решение, за да избегне заплащането на допълнителен багаж за поле. Тя решила да облече близо 10 допълнителни дрехи от своето облекло.


Филипинката Гел Родригес носила 2,5 килограма от дрехите си, след като ръчният й багаж надхвърли максималното тегло от седем килограма ръчен багаж. Тя разказва, че е била информирана от персонала на авиокомпанията на гишето за регистрация, че куфарът ѝ тежи девет килограма, затова ще ѝ бъде начислена такса за допълнително тегло.

Отказвайки да извърши плащането, тя преподредила деветкилограмовия си багаж до едва 6,5 килограма. Това наложило да се облече с множество блузи , долнища и горнища - при това накуп. И по-точно - пет тениски, три чифта панталони и три сака.

„Не исках да плащам таксата за излишния багаж, защото беше само два килограма", споделя Гел пред VICE.

Пилот разкри за тайно място в самолетите СНИМКИ

Въпреки креативното решение, с което успява да избегне плащането за свръхбагаж, тя допълва, че никога повече няма да се опита прави нещо подобно.

„Беше наистина горещо“, заключава тя.  Публикацията на жената, в която споделя за премеждията си, става изключително популярна във Facebook. Гел се шегува, че ако е знаела за вирусния "ефект" на историята и споделената снимка, щяла да позира далеч по-добре.

Някои потребители на мрежата споделят, че също са прибягвали до подобни действия, за  да не плащат. Други споделят, че са хвърляли дрехи в кофата, за да избегнат свръхбагажа.

Пътник опита да отвори врата на самолет в полет, нападна стюардеса