Светът на известните и много богатите е много различен от света на тези, които не са в този списък. В края на краищата, дори за да се отпуснат или да се подготвят за пресконференция, те се нуждаят от внимателна подготовка, така че никой от папараците или феновете да не се намесват. Събитията се развиват на зашеметяващи и тайни места. Убежището на милиардерите, закътано в Скалистите планини на Колорадо, Сицилия, или ски хижа в Юта са само някои от най-ексклузивните места, които много богати хора могат да се надяват да посетят. 

Съставът е толкова звезден, че дори главният изпълнителен директор на Goldman Sacks е „гост от трето ниво“, пише Daily Mail.

Тим Кук, Sun ValleyЦял екран
Тим Кук в Sun Valley за летния лагер на милиардерите Снимка: Getty Images

Все повече от тези луксозни ваканционни места се появяват, тъй като богатите гости жадуват да прекарат време далеч от светлината на прожекторите, с малко камери и без свидетели.

Има толкова много от тези „убежища“, че дори достатъчно богатите и популярни, за да бъдат в общия списък, не могат да ги посетят всички и наемат консултанти, които да им кажат какво да направят, за да стигнат до там.

Сицилианският курорт, домът на Google Camp, разполага с две голф игрища с 18 дупки, тенис академия и един от най-големите спа центрове в Европа на една миля частна брегова ивица. Това е годишното събитие на технологичния гигант за клиенти и партньори.

 
Превозни средства, паркирани на сбитието Google Camp, кадето технологични гиганти и знаменитости се стекоха в Сицилия за VIP конференцията за климатичните промени
 
 
Милиардери летят от цял ​​свят с частни самолети, за да се насладят на слънце в зашеметяващия курорт Вердура в Сицилия.

През последните години към тях се присъединиха знаменитости като принц Хари, Хари Стайлс, Наоми Кембъл, Орландо Блум, Кейти Пери, Брадли Купър и Чарлийз Терон.

Около 300 гости посещават таен лагер, където общуват на мегаяхти за 400 милиона долара и обикалят Сицилия с коли за 200 000 долара.

Крис Мартин от Coldplay изнесе концерт в древните руини през 2019 г., чийто наем струваше 100 000 долара.

Някои от тези звезди от A-списъка бяха забелязани в Монако след посещение на Google Camp. Събитието е толкова секретно, че социалните медии са забранени, а маршрутът се съдържа в защитен с парола уебсайт.

И вместо в Давос, богатите вече се събират в Аспен, Колорадо, където се провежда Уикендът. Това е мястото, където Илон Мъск отиде през 2022 г., казвайки, че Давос „е станал скучен“.

Шефът на Tesla участва в най-популярния панел на събитието, разговор с автора на неговата биография Уолтър Айзъксън, модериран от водещата на CBS Гейл Кинг.

Той също така общуваше с хора като Рон Хауърд и Карли Клос, докато други караха колело с генерал Дейвид Петреъс или взимаха уроци по голф от Майкъл Блок.

Домакин на уикенда беше Ари Емануел, главен изпълнителен директор на медийната група Endeavour и един от най-потайните богаташи в света.

Списъкът с гости е ключов, което основателят на Sportscorp Марк Ганис обясни пред Wall Street Journal, тъй като определя ексклузивността на конференцията.

„Тук можете да развивате бизнес идеи. Това, което прави единия по-добър от другия, е кой всъщност го посещава“, каза той.

Също така популярно е събитието WPP Stream, което включва "два дни неформални дебати с танцуващи роботи; поетични вечери; състезания с дронове и изстрелване в космоса."

Освен бизнес лидерите, участващи в сключването на сделки, мястото е пълно с известни личности, които едновременно привличат гости и осигуряват забавление.

Проведен в курорта Deer Valley в Парк Сити, Юта, по време на разгара на зимния ски сезон, MediaSlopes дори привлече Марго Роби по време на пика на Барби манията миналата година.

Едуард Нортън, Парис Хилтън, Ал Гор и Мария Шарапова бяха забелязани там през последните години, търкайки се с богатите и могъщите.

Бившият президент Барак Обама също е активен в пространството, появявайки се в The Weekend и новия календар Brilliant Minds.

 
Гуинет Полтроу на събитието Brilliant Minds

Създадено от главния изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек и предприемача Аш Пурнури през 2015 г., събитието отвежда гостите на обиколки с екскурзовод на Стокхолм, включително круиз.

Александър Скарсгард каза, че е базирал своя образ на шведски технологичен магнат в Descendants отчасти на Ек, поради което в един епизод главните герои са доведени в Стокхолм, за да сключат сделка.

 
Бившият президент Барак Обама се ракува и се смее на Brilliant Minds Prez 2019
 
В допълнение към Обама, такива звезди като Гуинет Полтроу, Джеси Уилямс, Ъшър, Наоми Кембъл, Джаред Лето, Шон Пен, Тревър Ноа също отидоха на пътуването.

Престижните гости смятат това за най-забавното събитие в техния списък и се наслаждават на пътуването до дивите и прекрасни места на Швеция.

 
Кейти Пери позира с бизнесмена Дейвид Гефин в Испания
 
Още по-ексклузивни са интимните вечери и други събития, организирани от богати ръководители с едва 25 присъстващи.

Изпълнителният директор на Salesforce Марк Бениоф е домакин на няколко от тези събития по целия свят, винаги с главен готвач на знаменитости.

„Ние всъщност имаме постоянен състав от знаменитости и хора от развлекателния сектор, които са ни любими, и има просто хора, с които се чувстваме много свързани. Това е правилното ниво на качество“, каза той.