Ако Украйна се съгласи на мирни преговори с Руската федерация, тогава Владимир Путин ще унищожи държавата ни след година и половина. Това мнение изрази съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк в интервю за Канал 24.

"Русия иска да вземе определени региони на Украйна като ултиматум и да продължи да оказва натиск върху Украйна, така че нашата държава да не съществува като такава", каза Подоляк.

Съветникът на ръководителя на ОП на Украйна подчерта, че мирните преговори с държавата-агресор всъщност биха означавали легитимиране на терора и всички онези незаконни действия, които руската армия извършва на територията на Украйна и с цивилните в нашата държава.

След това Русия ще започне да инвестира още повече средства и ресурси във въоръжена агресия, докато не ни унищожи като суверенна държава.

„(Ако Украйна се върне към мирните преговори – бел. ред.), Русия ще счита, че е спечелила войната и има право да убива цивилни и да атакува инфраструктурни съоръжения“, каза Подоляк.

Той също така изрази увереност, че в близко бъдеще Русия ще "работи" върху грешките, ще купи още повече дронове от Иран и отново ще се опита да превземе украински градове.

Припомняме, че в понеделник, 10 октомври, руските войски изстреляха 75 ракети в Украйна. Както отбеляза главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна, украинските системи за ПВО са свалили 41 ракети.

Трябва да се отбележи, че руските войски атакуваха критичната инфраструктура на Украйна. В Хмелницки няма електричество и водоснабдяване. Прекъсвания на електрозахранването са регистрирани в района на Лвов, в Харков и Полтава.

Превод: GlasNews