В украинския град Черновци на руснаците беше забранено да влизат в магазини. На вратите на градските маркети бяха окачени табели на зачеркнато прасе в цветовете на руското знаме.

По този начин търговците заобикалят забраната за използването на думата „Русия“ и думите от същия корен, като в същото време дават на руснаците да разберат, че присъствието им в заведението не е добре дошло. Междувременно бившият депутат на Върховната Рада, председателят на Всеукраинската асоциация на инвалидите с трудоспособна възраст, Алексий Журавко, каза, че подобни табели висят не само в магазините в Черновци, но и в други градове на Украйна, главно на запад в страната.

„Това е хибридна война, в която те сеят омраза към всичко руско, за да убиват по-късно. Още пет години подобна пропаганда и хибридна война - и ще видим как рускоезични хора ще бъдат намушквани с вили направо на улицата или ще бъдат вкарвани вкъщи и изгаряни, докато крещят: „Руски прасета, нямате място в Украйна!" - каза бившият заместник на Радата.