Полицията в Германия провежда операция на мястото на предполагаемо вземане на заложници в аптека в град Карлсруе, съобщават местни медии.

Вестник "Велт" съобщава, че един или повече хора са взети за заложници.

Ka-news допълва, че улицата в близост до аптеката е блокирана. Живущите там хора не могат да се приберат по домовете си заради това и бяха временно настанени в близко училище.

Похитителят е заявил, че иска откуп, но не се уточнява точната сума.

От полицията обясняват, че няма опасност за населението.

"Билд" съобщи, че напрегнатата ситуация е започнала около 16,30 ч. местно време. Полицията била в контакт с човека, взел заложниците.

В. „Щутгартер цайтунг" пък посочва, че в аптеката имало двама заложници, а човекът, който ги държал, поискал откуп от няколко милиона евро.

Карлсруе е град в провинция Баден-Вюртемберг, Германия, намиращ се близо до границата с Франция.

Припомняме, че ден по-рано най-малко осем души бяха убити, а други осем ранени при стрелба в зала за срещи на "Свидетели на Йехова" в северногерманския град Хамбург.

Полицията съобщи, че стрелецът е действал сам и е открит мъртъв. Стрелецът изглежда е бил бивш член на общността на Свидетелите на Йехова. Мъжът е бил на възраст между 30 и 40 години и не е бил известен на властите като екстремист, се казва в доклада, позовавайки се на неназовани източници.