Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова условието, при което Киев ще започне преговори с Москва за уреждане на украинския конфликт. Според Зеленски преговорният процес може да започне само след изтеглянето на руските войски от териториите под техен контрол.

Зеленски направи такова изявление след приключването на тристранната среща с Ердоган и Гутериш, която се проведе в Лвов в четвъртък, 18 август, съобщава Анадолската агенция.

По-рано беше съобщено, че след среща с Ердоган и Зеленски генералният секретар на ООН Гутериш е заявил необходимостта да се гарантира безопасността на АЕЦ Запорожие и е призовал за нейното демилитаризиране.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски, след среща с Антониу Гутериш, постави ООН отговорна за безопасността на Запорожката атомна електроцентрала и заяви, че „безопасността“ на Запорожката атомна електроцентрала трябва да бъде гарантирана от ООН.

След края на тристранната среща турският президент Ердоган каза, че иска да разкаже на руския президент Путин за преговорите в Лвов.

Превод: GlasNews