21-годишно момиче от Испания погълна четката си за зъби, след като я използва, за да премахне парче храна, заседнало в гърлото й. 

Исеа, жителка на Галдакао, твърди, че е яла пуйка на 29 ноември, когато е започнала да се задушава. Започвайки да има проблеми с дишането, първото нещо, което направила, било да грабне четката за зъби, за да се опита да отстрани парчето месо от гърлото си, но отишла твърде далеч и погълнала 8-инчовото (малко над 20 см) устройство, пише New York Post. Момичето обяснило, че трябвало да действа бързо, защото наблизо нямало никой, който да й помогне.

„Баща ми не можеше да ми помогне, защото е в инвалидна количка с увредено ахилесово сухожилие, така че реших да го направя сама. Когато ситуацията се влоши, грабнах първото нещо, което ми попадна в ръцете, а това беше четка за зъби, за да се опитам да измъкна парчето храна", каза тя.

В момента, в който месото преминало в хранопровода, четката за зъби „тръгнала“ след него.

„Опитах се да я задържа, но щом преградата беше премахната, тя просто беше засмукана вътре“, казва испанката.

Момичето погълна четка за зъби, четка за зъби, задави се с храна, те извадиха четка за зъби, започнаха да се задавят, изненада лекаритеЦял екран
21-годишното момиче от Испания Снимка: Newsflash

След това Исеа била откарана по спешност в болница. Тя отбелязва, че не е почувствала болка по време на инцидента с храненето. Момичето си спомня, че е обяснило своята „странна“ ситуация на болничния персонал при приемането.

След три часа преглед и диагностика, хирурзите успяха да премахнат устройството за почистване на зъбите в 40-минутна процедура, докато тя беше под седацияЛекарите успяха да премахнат четката, като увиха хирургически канап около главата й и я изтеглиха обратно през хранопровода. Не се наложи операция.

Превод: GlasNews