По странен обрат на съдбата индонезийска жена открива, че мъжът, за когото се е омъжила, е бил младоженец, когото е срещнала на сватба, когато е била дете.

24-годишната Рената Фадеа от остров Бангка, Индонезия, осъзнава, след като се омъжи за съпруга си, който е 38 години по-възрастен от нея, че го е срещнала преди 15 години, пише South China Morning Post.

Преди да се срещнат, той бил женен два пъти, но връзката не се получила. Един ден жената прелиствала албум със снимки, направени по време на втората сватба на нейния любим, и изведнъж се видяла там. Както се оказа, на 9-годишна възраст тя и родителите й били на тържеството, но напълно забравили за този ден през 2009 г.

Фадеа от остров Бангка в Индонезия се среща отново с бъдещия си съпруг едва през 2019 г. - тогава той бил разведен от осем години и имал дете от първия си брак. Те се влюбили, оженили, а през 2023 г. в семейството се появило първото им дете.

Рената уверява, че искрено обича 62-годишния си партньор, въпреки разликата във възрастта. Жената сподели тази невероятна история на страницата си в Instagram, събирайки милиони гледания.

Между другото, в Индонезия ранният брак е много често срещано явление. Според доклад на УНИЦЕФ една четвърт от жените в страната са омъжени преди 18-годишна възраст. До 2019 г. местното законодателство не установяваше минимална възраст за брак, така че на момичетата беше разрешено да се женят дори преди 16-годишна възраст. Младите булки предприемат тази стъпка под натиска на родителите си поради бедност, липса на образование и по религиозни причини.

Сватба, странности, брак, сватбена церемония, Индонезия, видео, интересни истории от живота, Рената ФадеаЦял екран
Рената настоява, че искрено обича 62-годишния си партньор Снимка: Instagram
 
Превод: GlasNews