Жена на име Ланг от провинция Гуангдонг, Китай, използва замразени ембриони, за да зачене дете от женения си любовник, който загина в автомобилна катастрофа, а след това съди семейството му, за да получи наследство. 

Необичайният спор започна през 2021 г., малко след трагичната смърт на мъжа. Ленг твърди, че преди инцидента е замразила някои от яйцеклетките си и след това ги е оплодила със спермата на своя любовник, идентифициран в тази история като Уен, в частна клиника за безплодие.

През декември 2021 г. китайката роди здрав син, когото нарече Сяовен, а няколко месеца след това съди семейството на бившия си любовник, като поиска част от имуществото му, дялове от компанията и застрахователни плащания,  пише South China Morning Post.

Майката обаче не успя да докаже, че момчето е син на Уен и съгласието на мъжа да зачене дете с негов биологичен материал. В крайна сметка съдът отхвърли иска на Ланг.Цял екран

Необичайният случай нашумя в китайските вестници. Мнозина осъдиха жената, че използва малко дете като разменна монета, за да получи богатството на починалия си любовник.

„Какъв ужас! Тя ще направи всичко за пари“, пише потребител на социалната мрежа Weibo. „Надявам се съпругата да заведе насрещен иск срещу любовницата“, пише друг.

Според юристи Гражданският кодекс на Китай от 2021 г. гласи, че плодът в утробата вече има право на наследство, но в закона не се споменават замразени ембриони. Освен това, според правилата, тази процедура трябва да бъде съгласувана от двамата родители.