Един месец след бягството на бившия македонски премиер Никола Груевски в Унгария, за да избегне присъдата от две години затвор по делото "Танк", журналист от британския "Гардиън" публикува във Фейсбук негова снимка, съобщи МИА, цитирана от БТА. Избягалият бивш македонски премиер е забелязан в Будапеща, написал кореспондентът на "Гардиън" в Будапеща Даниел Нолън.

На снимката, първата след бягството му от Македония, се вижда Груевски в червено яке и още едно лице в близост до бирария в столицата на Унгария.

Груевски напусна Македония на 12-и миналия месец. С помощта на унгарски дипломати през Албания, Черна гора и Сърбия той избяга в Унгария, където поиска и му беше предоставено политическо убежище. Македонските власти издадоха международна заповед за задържането на Груевски и поискаха той да бъде екстрадиран в Македония.

Груевски е обвинен по няколко дела на специалната прокуратура, като за част от тях задочно му е определен арест. В ход е разследване за това как е избягал бившият македонски премиер и кой му е помогнал.