Австралийско семейство от Куинсланд изпадна в шок, докато пътуваше по Елиът Хедс Роуд в Бундаберг, след като откри истинска змия в колата си. 

По време на пътуването бащата на семейството внезапно потръпнал и спрял, крещейки на децата: „Мисля, че в колата има змия, току-що се опита да ме ухапе!“ Пътниците бързо излезли навън и пет минути по-късно видели влечугото да наднича от решетката на климатроника, пише 7 News.

"Всички започнаха да се паникьосват. Видяхме я да изпълзява от вентилационния отвор, но бързо се скри на друго място", спомня си дъщерята на шофьора на колата Лили Дивайн в интервю с репортери.

Уплашените австралийци трябвало да карат 20 минути до вкъщи със змия в колата си.

"През нощта оставихме един от прозорците отворен с надеждата, че ще изчезне сама. И това се случи - на сутринта змията вече не беше там", добавя Лили.

Семейството смята, че това е била обикновена дървесна змия с дължина около метър. Вероятно е влязла в салона през вратата, която била отворена през нощта.

Между другото, тези влечуги са често срещани в много региони на Австралия и Папуа Нова Гвинея. Те не са отровни и ловуват малки животни с острите си зъби.

Превод: GlasNews