Мексиканският журналист и уфолог Хайме Маусан твърди, че откритите в Перу "мумии на извънземни" имат редки метали и сплави, имплантирани в гърдите им. Тези устройства, подобно на мобилните телефони, според него, могат да се използват в космоса за междугалактическа комуникация.

„Вярвам, че това е комуникационно устройство. Не знам точно как работи, но експертите ще трябва да работят усилено, за да разберат защо са го поставили в тялото“, казва експертът по паранормални явления, пише Daily Star.

Според него едно от откритите съединения е редкият метал осмий, който се използва за телекомуникации и сателити в космическата индустрия, но е потенциално смъртоносен за хората.

Мумии на извънземни от Перу, редки метали и сплави, открити в телата на извънземниЦял екран
Хайме Маусан твърди, че има редки метали и сплави в „мумиите на извънземни“ Снимка: Daily Mail

"Осмий не се намира лесно, той е много скъп и освен това е токсичен. Може да причини сериозни проблеми в човешкото тяло и дори да доведе до смърт. Ето защо е трудно да се разбере защо е направено това. Ако сте решили да създадете такава измама, бихте ли  поставили вътре много рядък метал? - размишлява Маусан.

Сега учени в криминалистични лаборатории изследват телата, които уфолог откри в пещера (Наска, Перу) през 2017 г. Твърди се, че "извънземните" с удължени черепи имат 30% неизвестна ДНК. Скептиците обаче го наричат ​​измама. Според тяхната версия "мумиите" може да са направени от части от различни животни.

Мумии на извънземни от Перу, редки метали и сплави, открити в телата на извънземниЦял екран
Някои учени посочват, че тези "извънземни" трупове съдържат 30% неизвестна ДНК Снимка: Daily Mail

Хайме Маусан си партнира с продуцентите на разследващи филми Серена Дизи и Майкъл Мацола, за да заснемат научни експерименти за техния документален филм.

„Много е странно, че тези открития бяха игнорирани, отхвърлени и осмивани, вместо да се превърнат в събитие в историята на науката. Когато за първи път видях тези същества, ги приех за нов вид, непознат досега. Това е голямо откритие за човечеството”, сигурен е Майкъл.