Медицински експерти посочиха, че пациентите често бъркат един от най-опасните и коварни видове рак с безобидно заболяване и не търсят помощ, когато тя все още може да бъде оказана.

Така лекарите на портала Pronews съобщиха, че този вид онкология е рак на яйчниците. Разпознаването на неговите симптоми не е лесно. Дори в късен стадий, той се крие зад същите симптоми като синдрома на раздразнените черва.

Тоест пациентите изпитват подуване на корема, както и бързо засищане при хранене. Симптомите включват също често уриниране, промени в движенията на червата и очевидна загуба на тегло без диета.

Според лекарката Дебора Лий „подуването“ може да идва и да си отива, но винаги е там. От друга страна, тягостната болка отстрани може да показва онкологични проблеми със стомашно-чревния тракт.

Необходимо е незабавно да се консултирате с лекар, тъй като в допълнение към други проблеми, това може да бъде рак на панкреаса, но може да се определи само по време на цялостно изследване.

Разликата между болката при този вид заболяване е, че тя се разпространява от панкреаса към гърба и става особено силна при заемане на хоризонтална поза.

В същото време Бет Карлан, експерт по генетика на рака в Раковия център на Калифорнийския университет, смята, че генетиката е ключът към диагностицирането на рака в ранните му стадии и успешното му лечение.

Според нея една и съща операция може да се направи на няколко жени, но едната ще живее след интервенцията две години, другата – 20 години, и тя изрази мнение, че ключът към ранното откриване на онкологията е генетиката. Това до голяма степен определя успеха на лечението на заболяването.

Превод: GlasNews