Момичетата от националния отбор на България по синхронно (артистично) плуване отпътуваха от Варна за участие в Европейско първенство за девойки до 18 г. в Прага.

Националният отбор е съставен само от варненски момичета,  състезателки на Аква спорт и ученички от Математическа гимназия и Първа и Пета езикови гимназии.

„Малцина знаят, че тези деца преминаха през " ада", за представят страната ни на Европейско първенство. Самото класиране за участие на ЕП е своеобразен подвиг. Тези деца преминаха през цедката на две изключително тежки състезания, на които трябваше да покрият много висок и труден норматив. И успяха.

Първата степен на нормативите бе през зимата на държавното първенство, а втората на международния турнир ''Словакия опън''. В Словакия бе истинската битка. И те покриха и втората степен. И спечелиха медали - злато, сребро и бронз. 

Подготовката за самото ЕП протече при нечовешки стрес. Сега е краят на учебната година. И никой не се съобрази, че те тренираха двуразово. В промеждутъците ходеха за контролни, класна и изпитвания... А най- тежкото е, че никой не знае за това. 

Всички успехи на варненските спортисти са ценни и будят уважение, но нека наистина обръщаме внимание на всички и открояваме по- значимите от тях. Те не са толкова много.”, заяви треньорът на Аква спорт и на националния отбор Галина Георгиева.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html