Съботната програма на 23-ия кръг в Първа професионална лига започва в 12:30 часа с мача между Ботев (Враца) и Славия. Двата отбора са съседи в класирането с по 27 точки и на теория все още имат шансове да се преборят за място в Топ 6. Изоставането им от Черно море, който в момента заема шестото място, е 7 точки, но на "моряците" им предстои тежко домакинство на шампиона Лудогорец и разликата може да бъде намалена.

Ботев (Враца) стартира пролетния дял с трудна победа над Витоша (Бистрица), а след това загуби от ЦСКА-София. Старши треньорът Сашо Ангелов няма да може да разчита на Емил Стоев, който вкара много красив гол на "Армията". Атаката на врачани ще води Валери Домовчийски, а зад него ще действат Антон Огнянов, Георги Вълчев и Даниел Генов. Централна двойка защитници ще са Илия Миланов и Венцислав Керчев.

В Славия се притесняват от студеното време и тежкия терен. Крилото Георги Йомов продължава да лекува травма и вероятно ще бъде извън терените още месец. Вратарят Емануеле Джерия е с комоцио, а ветеранът Георги Петков е болен и под рамката ще застане Георги Георгиев. Цветелин Чунчуков ще играе в предни позиции, подкрепян от Радослав Кирилов, Дарко Тасевски и Стефан Асковски.

През есента Ботев спечели гостуването си в София с 1:0 след гол на Юлиян Ненов, който вече не е в отбора.

ППЛ, 23-и кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - СЛАВИЯ

Вероятни състави:

БОТЕВ ВР (4-2-3-1): Костов; Тур, И. Миланов, Керчев, А. Васев; И. Михайлов, Й. Апостолов; Генов, Вълчев, А. Огнянов; Домовчийски
Старши треньор: С. Ангелов
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Г. Георгиев; Шоколаров, Марем, Гамаков, Велковски; Узунов, Карабельов; Асковски, Тасевски, Р. Кирилов; Чунчуков
Старши теньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Петър Костадинов
СТАДИОН: "Христо Ботев", Враца
НАЧАЛО: 12:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК