Ботев (Враца) е един от отборите в най-добра форма в Първа лига, а само преди седмица поднесе огромна изненада, като победи Левски насред София. Тимът на Сашо Ангелов играе приятен футбол, а за разлика от началото на сезона вече постига и добри резултати. Врачани взеха 9 точки от последните си три двубоя и са на 9-о място в класирането, но разликата с шестия Черно море е само 3 точки. Днес на стадион "Христо Ботев" ще гостува Септември (София), който е предпоследен в таблицата, но показва признаци за излизане от кризата с победите над Верея и Черно море.

Като цяло Ботев се представя много успешно срещу отборите от столицата - 3 победи, 1 равенство и 2 загуби в 6 мача. Единствените поражения са от Левски и ЦСКА-София, но и двата мача бяха в Монтана. Феновете във Враца се надяват Валери Божинов отново да демонстрира класата си, а бившият национал ще има подкрепата на Юлиян Ненов, Емил Стоев и Даниел Генов.

Гостите от Септември най-вероятно ще излязат подредени в схема 4-1-4-1. На върха на атаката ще е Крис Гади, а по крилата ще действат Ишмаел Байду и Георги Русев.

Първият мач между Ботев и Септември през сезона завърши с успех на врачани с 2:1 в София. 

ППЛ, 17-и кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

БОТЕВ ВР (4-2-3-1): К. Костов; А. Васев, И. Миланов, М. Иванов, В. Керчев; Апостолов, Вълчев; Ненов, Стоев, Генов; Божинов
Старши треньор: С. Ангелов
СЕПТЕМВРИ (4-1-4-1): Я. Георгиев; И. Стоянов, С. Николов, Бенга, Глишич; Галчев; Г. Русев, Алвеш, Чандъров, Байду; Гади
Старши треньор: Х. Арангелов

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: "Христо Ботев"
НАЧАЛО: 12:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК