Иска ви се да не се разделяте с молкото човече, което отскоро е обсебило живота ви, дори когато ви се налага да излезете? В съвременния свят тази възможност става достъпна благодарение на появата на пазара на ергономичната раница - устройство за носене на деца, което е комбинация от най-добрите качества на класическото "кенгуру" и слинг. Търговски центрове, оживени площади, обществен транспорт и други подобни - сега можете да заведете вашето малко дете на всички тези места.

Предимства на ергономичната  раницата

Ергономичната раница включва няколко основни части: ергономичен гръб, който се адаптира към телцето на всяко бебе, колан, който се фиксира върху кръста на родителя, и презрамки за прикрепяне към раменете.

1. Раницата за бебе е лесна за използване: с бутони или удобна система за заключване

В днешно време има много нови видове раници за бебета, които са много бързи и лесни за използване. Повече от тях са снабдени с елементарна система за закопчаване,  прости катарами, регулируеми презрамки или дори само велкро. Повечето от тях  могат да се перат и в пералня. Ето защо раниците за новородени са божи дар за родителите, които искат да носят детето си навсякъде, без да се притесняват. 

2. С раницата за бебе можете да носите детето си безопасно и ергономично

Всички раници за новородено са с ергономична форма. Ергономично означава безопасно и удобно както за детето, така и за този, който го носи. Добрата ергономична раница за бебе спомага за естествената позиция на вашето дете, докато го носите. Тя може да се регулира по такъв начин, че тежестта да се разпределя добре върху раменете, бедрата и гърба ви, докато го носите. Това предотвратява оплаквания в раменете, врата и гърба. 

3. Раницата за новородено е много практична: детето ви се намира близо вас и ръцете ви са свободни

Раницата за новородено  е много практична. Особено ако сте често на път или сте заети много у дома. Имате свободни ръце да правите други неща, докато бебето е близо до вас. Особено ако имате повече деца, които се нуждаят от внимание, по-удобно е най-малкото да е в раницата, отколкото да го държите на ръце. С това приспособление можете лесно да се разхождате или да пазарувате с детето си и да използвате градския транспорт. 

4. С раницата за новородено можете удобно да успокоите плачещото бебе и да го полюлеете

 С движенията си вие автоматично люлеете детето си. Точно както сте правили, когато бебето ви е било още в утробата ви. Това кара вашето дете да се чувства сигурно и защитено. Освен това ще забележите по-бързо дали бебето ви заспива и можете да го сложите да си легне навреме. Или оставяте детето си да спи удобно с вас в слинга! Изследванията показват, че носените бебета не само заспиват по-бързо, но и спят по-дълго.

Ако бебето ви е в роницата с вас, ще го забележите по-бързо, когато е гладно. Люлеенето в раницата върши чудеса и срещу колики. Освен това тя дава възможност да носите детето изправено. И не на последно място: изследванията показват, че телесният контакт с майката най-добре помага срещу плач.

5. Раницата за бебе създава  добра за връзката между  родител и дете

Основните нужди на бебетата са допир, любов и сигурност! Приятно и близо до вас, вашето дете ще усеща топлината ви и ще чува успокояващия ритъм на сърцето ви. Това дава на вашето бебе спокойствие и увереност. И за вас самите също е прекрасно да държите мъничето близо до себе си. Майките изпитват по-малко стрес и депресия, ако имат контакт кожа до кожа с бебето си по няколко часа на ден. Така че носенето е идеалният начин взаимно да укрепите връзката си.

От казаното до тук става ясно, че покупката на такава раница е първото и най-добро нещо, което можете да направите за вас и вашето новородено бебе. Повечето раници могат да се използват веднага след раждането и се коригират заедно с порастването на детето. По този начин можете да използвате съоръжението дълго време. Обърнете специално внимание на размера при покупка и вижте описанието до какво тегло или възраст можете да използвате раницата за вашето бебе. 

Източник на изображение: kidso.bg/mamapedia