Испанският диетолог Айтор Санчес каза дали чесънът и куркумата са толкова незаменими за формирането на силен имунитет и дали е възможно да се стимулира имунната система с една диета.

Специалистът препоръча да не се фокусира цялото ни внимание върху продукти, популярни за профилактика, но отбеляза реалните ползи от чесън, куркума и други подправки.

В същото време, диетологът отбеляза в интервю за La Vanguardia, че е важно да се контролира наличието на други вещества в организма, тъй като без отделни витамини балансираната диета няма да повлияе значително на имунитета.

"Състоянието на имунната система до голяма степен зависи от витамин D и витамин С, както и от минералите. Следователно тяхното съдържание в организма трябва да се контролира", подчерта Айтор Санчес.

Освен това са важни физическата активност, почивката и здравословното телесно тегло.

"Между другото, здравословното тегло е един от най-важните фактори за защита от усложнения от заболявания. Включително коронавируса. Разбира се, няма гаранция, че няма да се заразите, ако не сте затлъстели. Въпреки това, на тялото ще бъде по-лесно да се противопостави на инфекцията", каза лекарят.

Превод: Glas.bg