Интересна и вдъхновяваща история споделиха от най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Пловдив. И понеже е с повече от щастлив край, ви я предлагаме.

Много пъти сте чували, че раждането е процес. Отнема време, преминава през фази, изисква усилия и е трудно. Чували сте също, че има сигнали, които подсказват, че раждането започва.

Всичко, което сте чували е вярно, но всяко правило се потвърждава от изключенията. Макар и изключително рядко, раждането може да премине неусетно. Да, точно така - "неусетно" е единствената дума, която може да опише историята на Димитрия.

Младата жена дойде в болницата тази сутрин след успешно раждане в дома си почти четири седмици преди термин. Димитрия се събудила както обикновено около 8 сутринта и тръгнала към банята за сутрешния си тоалет. Докато стигнала до там, главичката на бебето вече се показала. И ако татко Иван бил с нагласа да не присъства на раждането, то в този случай се наложило не само да бъде там, но и да вземе дейно участие в процеса.

Бързата му реакция и дистанционните инструкции на д-р Красимира Чалова довели раждането на бебето с тегло от 3460 грама до успешен край. Пъпната връв прерязала Димитрия, а за плацентата се погрижил Иван под ръководството на акушер-гинеколога.

Когато линейката дошла, всичко било приключено, а бебето - завито в топла хавлия в прегръдките на майка си.

В момента Димитрия и бебето Иван са добре и са под грижите на екипа в Родилно отделение на болница "Селена".