Диетолог дава ценни съвети за здравето ни. Емили Инглиш си постави за мисия да нормализира здравословното хранене, а не диетите, след като преодоля хранително разстройство, което разви в късните си тийнейджърски години. 28-годишната жена може да се похвали с 1,3 милиона последователи в Instagram, където споделя видеоклипове докато готви.

„Не става дума за диети, диетите не работят. Целта ми е да направя рецептите си достъпни. Много неща в социалните медии са не само недостъпни от гледна точка на разходите, но и скучни. Освен това не са точно подходящи за заето работещо семейство,“ каза тя.

Емили сподели своите три основни храни, които задължително присъстват в хладилника ѝ за по-добро здраве, без които не може - включително един скромен зеленчук, който често се пренебрегва в света на здравето, въпреки че е пълен с витамини.

Гръцко кисело мляко (Greek yoghurt)

„Гъстото и прецедено е най-доброто“, според Емили. „Може да се купи във всеки супермаркет. Използвам го като основа за дресинги за салати, използвам го като заместител на майонеза и разбира се, го ям самостоятелно като закуска.

„Често добавям горски плодове, ядки и семена за вкусен десерт. Гръцкото кисело мляко има калций, витамини от група В и протеини – това е лесен начин да си набавите множество хранителни вещества.“

Предварително сготвени протеини

„Лесни са и са чудесен вариант, когато не ви достига време“, продължи експертът. Това са скариди, печено пиле, печена сьомга, шунка или тофу.

Червена чушка

„Една обикновена червена чушка е пълена с витамин С. Всъщност има повече витамин С от един портокал“, обясни тя. „Този ​​прост и сравнително евтин зеленчук също е чудесен за имунитета и колагена. Чушките могат да се готвят или консумират сурови, идеални за потапяне в хумус.

Превод: GlasNews.bg