Ново изследване на учени от Харвард установи коя храна намялава значително риска от инфаркт, инсулт и сърдечно-съдови заболявания.

Ежедневната консумация на този продукт смъква с 33% опасността от фатален сърдечен удар, пише в. "Дейли мейл".

Учените отбелязват, че приемането пет дни в седмицата на тази храна намалява риска от коронарна болест на сърето с 20%. 

Специалисти от Харвард препоръчват пет храни за мозъка

Досетихте ли се за какво става въпрос? Ядките! Специалистите са на мнение, че 7 ореха или 24 бадема са достатъчни като количество.

Ядките имат много полезни съставки като ненаситени мастни киселини, фитохимикали, фибри, витамини - вит. Е, фолат, минерали като калций, калий и магнезий.

Британски диетолози изготвиха списък с най-полезните за сърцето храни

Те регулират нивото на кръвната захар, кръвното, метаболизма на мазнините, възпалението, функционирането на кръвоносните съдове.

Освен тях, едни от най-полезните ядки са орехи, кашу, лешници, макадамия.

Сърдечносъдовите заболявания са водещата причина за смърт сред хората с метаболитното разстройство.

Какво е холин и защо ни е толкова нужен?

Харвардските изследователи подчертват, че допълнителната порция ядки намалява риска от смърт от сърдечно-съдово заболяване с между 3 и 6%./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!