Има ли медицински персонал в ковид отделението? Този въпрос, зададен многократно от мъж в болницата МБАЛ "Св. Петка" във Видин, остава без отговор. А липсата на персонал и безобразните грижи за болните хора са заснети и с видео.

Кадрите в GlasNews.bg получихме от медицинска сестра, която работи в столицата.

На видеото се виждат гол пациент да се разкарват в отделението, вижда се как той използва кашон за тоалетна, вижда се и друг пациент да стои сам в стаята, вижда се и отворената врата към отделението, медицински персонал обаче не се вижда.

След видените кадри, тя споделя, че се срамува затова, че работи като медицинска сестра и й е болно от потресаващото отношение към пациентите.

"Ако това се случи тук - в болницата, която работя, не искам да казвам какво ще се случи с персонала.", пише читателката ни. Тя добавя, че такива кадри не трябва да остават скрити, а да имат гласност и да стигнат до здравния министър.

Под видеото на Красимир Борисов са публикувани десетки коментари.

"Нямам думи! Абсолютно безобразие! Жалка картинка, къде е персонала...? Горките хорица, разчитат на адекватна медицинска помощ, а те милите по всичко личи, че разчитат на самите себе си....", пише Виржиния И.

"Трябва да им плащат пари за излекуван, а не на приет пациент! Тогава ще треперят покрай болните!", смята Светла Й.

Ясно е, че сме в пандемия. Според експертите сме насред четвъртата вълна. Болниците са пълни. Медицинският персонал е затруднен. Но трябва го има, както и адекватното отношение в болницата. Хората още разчитат на тях!