Отражението на една болна "европейска" държава... Така озаглави снимка във Facebook варненец, на която се вижда линейка, която шпори по улиците на града със закован шперплат на единия прозорец. Снимката предизвика полюсни чувства у варненци, някои от които се нахвърлиха върху автора й, обвинявайки го в "мрънкане", други предположиха, че линейката е временно в това състояние, защото чака стъкло за прозореца, а трети уточниха, че тя си е така от доста време и обявиха картинката за жалка и тъжна... 

"Проблемът е в липсата на мозък в такива като теб и още повече в липсата на действие. Това, че си постнал снимка във фейсбука, не оправя нищо, но твоята цел не е и да оправиш нещо, а да мрънкаме. Защо събирате капачки за същите фирми, които източват бюджета? Ама ти няма с какво да го разбереш, много по лесно е да постнеш една снимка и да се направиш на големия "човек". Е не си!", разсъждава коментиращ. Което предизвиква авторът да поясни:

"За такива остроумни глупаци като тебе, пояснявам, че това се нарича гражданска позиция, нека повече хора да виждат този произвол. От начало, какво виждаме в тази снимка, умнико? Виждаме, че една линейка се движи по улиците в не добро състояние, защо? Защото има недостиг на линейки и хората са принудени да побългаряват и да ремонтират от себе си, за да могат да вършат работа и за това се получават такива неща. А защо има недостиг на линейки? Защото някои пудели хапват еврови банкноти, а за здравеопазване пари НЯМА, хората се возят в тези ковчези. Постът е с цел информация на населението в случай че има такива тъпунгери като теб с розови очила да видят грозната действителност".

"Да не ти се налага да те вози линейка", обобщава варненка.