Млада жена стана неузнаваема, след като тежка реакция от разтварянето на филъра за устни накара лицето й да се подуе сериозно.

24-годишната Шона Харис мислела, че ще умре, когато нейният козметик ѝ поставил инжекция.

Шона, рентгенолог от Бридженд, Уелс, получила първите си 0,5 мл филър за устни, когато била едва на 18 години, и допълнителен 1 мл на 22. Тя обаче беше решила да разтвори съществуващия си филър, преди да допълни с още 1 мл.

 „Отидох да ми разтворят филъра за устни, защото в миналото си бях слагала филър за устни и всичко беше наред“, разказва англичанката.

Усложненията започнали, когато филърът, който искала да разтвори, бил „мигрирал“, пише Metro.

„Веднага разбрах, че нещо не е наред. Тя ми даде разтворителя и устните ми просто издуха. Попитах естетичката дали е нормално и тя каза „да, устните на хората са склонни да се подуват“, но не изглеждаше нормално. След това започнах да получавам уртикария по клепачите си през следващите пет минути, които бяха наистина сърбящи и болезнени. След това в рамките на 10 минути лицето ми беше цялото взривено и подуто. Не можех да видя нищо", споделя Шона.

„Лицето ми беше напълно подуто, така че козметичката взе колата ми и ме закара до спешна помощ. Изглеждах неузнаваема", допълва момичето.

Шона каза, че докато е била в колата за спешна помощ, дишала трудно и е мислела, че ще умре.

 „Тялото ми беше покрито с уртикария. Имах чувството, че кожата ми гори. Веднага щом влязох, не можех да дишам. Не можех да отговоря на въпросите им, защото не можех да дишам. Всички медицински сестри бяха притеснени. Когато ми дадоха адреналин, той отвори дихателните ми пътища и дишането ми се подобри. Но лицето ми беше подуто дни след това. Наистина се притеснявах дали лицето ми ще спадне. Не излязох от къщата три дни", разказва Шона.

Реакцията на Шона да разтвори филъра си за устни се дължи на алергична реакция към хиалуронидаза,  твърдят лекарите.

Хиалуронидазата е разтворим протеинов ензим, който често се използва от естетиците за разграждане на хиалуроновата киселина, намираща се във филъра за устни.

Превод: GlasNews.bg