Снимките не са от болница в Украйна. Съвсем не. Въпреки че изглежда като нещо, което е бомбардирано. Това е българска болница в голям български град. Болница, в която се лекуват деца! На нас война не ни трябва, сами се "справяме" с унищожението, съвсем сами!

Това са думи на българка, видяла тези снимки, публикувани от друга българска майка. Те казват всичко. Толкова е грозна и абсурдна картината, че ни се иска да крещим. Докато през последните месеци всички започнахме да разбираме от газ, политически игрички и военни действия, децата ни - бъдещето ни, се лекуват в такива "болници" от години. И не само във Варна. Постът на майката накара много хора да зададат простички въпроси:

Къде са ни управниците, които избираме и които пак ще изберем само след дни? Къде отиват данъците и здравните ни осигуровки, които плащаме, за да лекуват така децата ни? Нужно ли е да събираме капачки за апаратура, линейки... а сега и за ремонти на здравните ни заведения, за да бъдат лекувани децата ни в нормални условия?

Инфекциозното отделение на УМБАЛ "Света Марина" във Варна - това “нещо", опасно за пребиваване, не за първи път е под прожекторите. Само преди месец друга майка на 11-месечно бебе описа условията там като сцена от филм на ужасите. И какво от това?

Управителят - професор доктор Силва Андонова, национален консултант по интервенционална неврология и "позорен директор на болница, в която инфекциозното отделение прилича на морга", както я описват майките, отговори пространно как „Независимо от финансовата тежест, която понася УМБАЛ „Света Марина”, осигурява необходимото качествено и съвременно болнично лечение за пациентите от областите Варна, Русе, Добрич, Шумен, Силистра, Разград и Търговище”.

Представяте ли си? Съвременно! 

Според майката снимките са от август 2022, но по информация на пациент през 1985 г. е била в същото състояние…

Ето какво написа във Facebook майката, чието дете се лува "съвременно" в тази съвсем "съвременна" сграда:

Европейски град.
Варна.
Дата: 28.08.2022г.
Детска стая в отделение по инфекциозни болести УМБАЛ “Св. Марина”.
Заплата на директора на болницата за 2021 г. 13 572 лв. месечно НЕТО, без включени допълнителни хонорари.
Ще ви спестя подробностите за отношение и брой лекари, пардон, лекаР на два етажа. Плюс манипулационна за децата ЕДИНСТВЕНО в ковид сектора.
Това оставям за вас.
За тях утре започваме с писмата към всички институции.
Не е срамота. Това е жестока безстопанственост, граничеща с огромен риск от множество фатални последици.

Като че ли няма какво да добавим...