Невиждани опашки и небивал интерес за ваксини се изви пред новия пункт, разположен пред голяма верига магазини в Пловдив.

Припомняме, че мобилна лаборатория от днес е позиционирана пред магазин Метро в кв. "Тракия", като всекин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на магазина, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина, или пък да дари за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии на "Вход клиенти" в търговските обекти.

Дарените от кампанията средства ще бъдат предоставени на фондация "BCause" за Фонд "#ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с COVID-19".

Ваксина постави – ваучер вземи! 20 лева за храна в 5 областни града ВИДЕО

Не обаче 20-те лева бяха водещи при решението да се ваксинират на мнозина пловдивчани. Пръв пред мобилния пункт, още в 08:30 часа бе Пламен Моллов от Асеновград. Възрастният мъж е пристигнал пред магазина с цел да подпомогне децата, а и за да се предпази от вируса.

"Отдавна исках да се ваксинирам, но сега е с кауза. Ваучерът ще го даря. Избрах да поставя първата си доза на компанията Модерна", категоричен бе възрастният мъж пред TrafficNews.

С цел благотворителност ваксина си поставиха Мила и нейната майка.

"За нас не са водещи парите, тук сме заради каузата. Не бих дошла, ако не бе за благотворителност. Това може да е стимул за хората", настоя пловдивчанката.

През почивните дни се очаква още по-голям интерес сред хората, смята управителят на магазин Метро – Ангел Костадинов.

"Истинската цел на кампанията е именно да подпомогнем децата на загиналите от коронавирус учители и медици. Очакваме през почивните дни да има по-голям интерес, тъй като традиционно тогава имаме и по-голям наплив от клиенти. Имаме готовност и за втори екип, ако се наложи. Провели сме разговори с д-р Димчева, началник на РЗИ-Пловдив", заяви той.

Пунктът ще работи до края на септември, като освен в Пловдив такива центрове има и в София, Варна, Бургас и Велико Търново, пред магазините от веригата.