Детското отделение на врачанската болница няма да се закрива. Това стана ясно след среща, която свика министърът на здравеопазването с всички заинтересовани страни. Държавата е готова да осигури средства.

Оставка подаде директорът на болницата във Враца

 
Ще се направи сериозен анализ за цялостното състояние на болничнната помощ в България, защото подобни затруднения по думите на д-р Христо Хинков има в още областни лечебни заведения. За Враца в спешен порядък обаче се търсят педиатри, които да заемат работните места на напускащите, за да се запази нивото на болницата, а директорът й остава на поста си.

"Аз съм си подала оставката, той я не е приел", заяви д-р Кети Ценова, директор на болницата.

Медици масово напускат болницата във Враца

Според министър Хинков ще се търсят шестима педиатри. "До другата седмица товатрябва да стане. Държавата е готова да отпусне пари, но въпросът не е само да закърпим тази кръпка. Трябва да решим системно проблема на тази болница и не само на тази болница. Плевен и Ловеч например започват един проект за сливане или поне за партньорство между областните болници, за да могат да се решат проблемите на ловешката болница. Подобни неща ще се направят и на други места", обясни той.