Европейските медии публикуваха огласена от СЗО информация за броя на починалите от коронавирус, включително ваксинираните.

Така например в Обединеното кралство правителството анализира статистиката на смъртните случаи и беше ужасено от процента, който е делът на ваксинираните починали пациенти.

Така тази група от населението представлява 90% от смъртните случаи от Covid-19, като 82% от хората са получили бустерни ваксинации три пъти. Тази тенденция продължава и сега.

СЗО съобщава, че до края на май миналата година във Великобритания са регистрирани 15 113 смъртни случая от коронавирус, от които 13 666 души са били ваксинирани, като повечето са били ваксинирани три пъти през месец.

Експертите отбелязват, че най-голямото безпокойство е спадът на смъртността сред неваксинираните пациенти. И броят на ваксинираните статистики расте.

Медиите смятат, че се вижда шокираща закономерност. 5 месеца след дозата, всяка възрастова група на 100 000 души от населението има увеличение на смъртността в сравнение с неваксинираните лица. Ваксинираните с една доза са 66%.

През следващите 5 месеца, до декември 2021 г., повечето починали са тези, които са получили две дози от ваксината. В края на май най-ниска е смъртността при неваксинираните.

СЗО също започна да говори за необходимостта да не се ваксинират деца и юноши. Това съобщиха експертите от Стратегическата консултативна група по имунизация (SAGE). Те не препоръчват ваксинация за деца от шест месеца до 17 години.

Пътната карта също е преразгледана, за да се даде приоритет на употребата на ваксината. В нея продължава да се подчертава значението на ваксинациите за възрастните хора и тези със сериозни заболявания, но препоръчва на държавите да вземат предвид „собствения си контекст“ при вземането на решения.