Лекар каза какви продукти ще помогнат за запазване на здравето, отстранявайки токсините и шлаката от тялото. Знаейки това, според експерта, е възможно да се установи естествена детоксикация на тялото при хранене, като се препоръчва това да става сутрин.

Както пише токсикологът и професор Михаил Кутушов в своя Telegram, всеки ден в тялото ни проникват вредни вещества, съдържащи се във въздуха, водата, храната, тютюневия дим, лекарствата и други неща около нас. Според него детоксикацията има решаващо значение.

И така, към продуктите, които помагат за премахване на токсините от тялото, специалистът назова авокадото и ябълките. В същото време е по-добре да ги ядете на закуска, за да започнете процеса на детоксикация на сутринта.

„Авокадото съдържа мононенаситени мастни киселини и глутатион, които помагат на черния дроб да изпълнява основната си детоксикираща функция и блокира глада“, каза експертът.

Той отбеляза, че ябълките съдържат много пектин, витамини и минерали. Този плод помага за премахване на солите на тежките метали от тялото и има положителен ефект върху работата на червата.