Пластмасова туба, пълна с употребявани игли и спринцовки три дни стряска търновци.

Тубата се намира на ул. "Христо Караминков", близо до района на старата болница във Велико Търново. Не е ясно как е попаднала там.

Според медицински служители вероятно тубата е била изхвърлена до някой от контейнерите и някой след това я е занесъл на улицата, където я е оставил.

Тубата е пълна с дестките използвани игли и спринцовки обаче, е изключително опасна, тъй като може да попадне в ръцете на деца.

"Махнете това нещо преди някой да се убол с някоя заразена спринцовка и да са станали големи проблеми", пише във Facebook Валентин Александров.

Според наредбите след използването им еднократно, иглите се обезопасяват с предпазителя и заедно със спринцовките се изхвърлят при строго спазване на определени изисквания така, че те да не могат по никакъв начин да попаднат в пластмасовите или металните контейнери, в които се изхвърлят обикновените битови отпадъци.

Въпреки това през последните години няколко пъти употребявани игли и спринцовки, както и други използвани медицински атрибути: кървави марли и памук, опаковки от лекарства, се изхвърлят в обикновените контейнерите и попадат по улиците в района около старата болница във Велико Търново, коментират възмутено хората.