Невролог разкри трите неща, които избягва, за да поддържа мозъка си. Емили Макдоналд от Аризона има над 160 хиляди последователи и 1,5 милиона харесвания в ТикТок.

Неврологът, консултант и треньор по мислене използва платформата, за да споделя своите съвети и трикове за облекчаване на безпокойството, подобряване на паметта ви, както и увеличаване на енергията и фокуса ви. Макдоналд сподели трите неща, които избягва, за да предпази мозъка си и да го поддържа здрав.

„Всеки път, когато се събудите сутрин, мозъчните ви вълни преминават от тета към алфа. Това означава, че вашето подсъзнание е в по-програмируемо състояние. Информацията, която възприемате ще има по-голямо въздействие върху мисленето ви,“ каза тя по повод на ровичкането из телефона непосредствено след събуждане.

„Номер две е негативното саморазговаряне. Това, което казвате на себе си, има значение и колкото повече го влагате в мозъка си, толкова повече се набива то. И това, което заседне в него, е това, което проявяваме.

И номер три е да не ядем силно преработени храни. Вече има много научни данни, че това, което ядете, влияе на мозъка ви, но особено силно преработените храни водят до стареенето му, а ние не искаме това," обясни тя.

Преовд: GlasNews.bg