Учени от Лондонското училище по икономика, ръководено от професор Пол Долан, подготвиха книга, базирана на мащабни проучвания, които показаха, че семейният живот няма същите ползи и вреди за всички хора.

Оказа се, че мъжете, които се женят, могат да очакват увеличение на средната продължителност на живота. Семейният живот им позволява да правят по-малко рискови неща, да печелят повече пари и да бъдат по-внимателни към собственото си здраве. Но за жените ситуацията е точно обратната, пише MedikForum .

Конфликтите възникват, когато не сме способни да откажем

По-специално, ако преди началото на семейния живот жените са били на диета и са наблюдавали фигурата си, то след това често не разполагат с време и енергия за всичко това, и особено след раждането на деца.

Човек има 90% шанс да отпразнува 100-ия си рожден ден, ако следва тези прости правила

Най-щастливата и здравословна подгрупа сред населението са жените, които никога не се женят и не раждат деца. Професор Доллан обаче подчертава, че женените хора са по-щастливи от другите групи от населението, но само ако се провеждат проучвания за нивото на щастие в присъствието на двамата съпрузи. Ако започнат да интервюират съпрузите един по един, статистиката изобщо не е толкова розова.

По-рано бе съобщено, че повече от 40% от браковете завършват с развод./ Zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!