Мъжете и жените са различни. Не само чисто физически, но и по начина, по който мислят и действат. Тези разлики обаче предопределят и болестите, от които те боледуват. В този ред на мисли, и двата пола трябва да мислят по различен начин, когато се грижат за здравето си.

Сънят укрепва имунната система

Например сънят е жизненоважен процес за организма, който помага за възстановяването след натоварен ден. Колко време трябва да му дадете? Каква е разликата между мъжката и женската нужда от почивка?

Дами, пригответе се за леглото!

Сложността на функционирането на женския мозък изисква допълнителна почивка. Джим Хорн, професор в университета Лъфбъроу в Англия, казва: „За жените липсата на сън е силно свързана с високо ниво на психологически стрес, както и със значителното чувство за несигурност, депресия и гняв. Мъжете нямат такава връзка.

В каква поза трябва да спите ако страдате от някой от тези здравословни проблеми

8 часа? Не е задължително... Колко трябва да спи човек?

Обичайните осем часа сън на нощ не са подходящи за всички - за повечето хора седем часа са напълно достатъчни. Въпреки това, професор Хорн припомня, че женският мозък "има различна, по-сложна структура от мъжкия, така че нуждата му от сън е малко по-висока".

Защо мозъците на жените работят по-усилено?

В сравнение с мъжете, жените са по-склонни към многозадачност и използват мозъка си в повишен режим. Съответно, те се нуждаят от повече време за възстановяване, а сънят, ако не друго, осигурява това възстановяване.

По въпроса кога да си легнем, всеки трябва сам да си го зададе и да отговори за себе си. Препоръчителното време за лягане е приблизително половината от десет часа. Така можете да уловите най-полезния "сън за красота", който трае само до полунощ и засяга състоянието на тялото ви за целия следващ ден.

Ще се изненадате какво се случва с тялото ви, ако спите на ляво

Ами уморените мъже?

Професор Хорн отбелязва, че мъжете, чиято работа е свързана с вземането на многобройни решения, може също да изискват повече сън. Но дори и в този случай жената ще има повече нужда от почивка./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!