Загубата на мирис и вкус при коронавирус се оказа предимство. Учени разкриха какво се случва с преболедувалите COVID-19, които са имали тези симптоми.
В проучване, публикувано на уебсайта MedRxiv, се съобщава, че при такива хора антителата се произвеждат по-дълго и по-активно, т.е. те изграждат по-стабилен и дълготраен имунитет.
За разлика от тях при останалите пациенти изграждането на антитела е по-слабо.
Експертите отдават този ефект на устойчивостта на вируса в обонятелната луковица, съобщи „Монитор”.
Прочетете още
- 21:14 Мозайка от преди изригването на Везувий в Помпей ни напомня, че всички ще умрем
- 10:00 Два пъти за година: Нарязаха гуми на шофьор в София, издирват извършителя СНИМКИ
- 08:00 Шофьорка си плати за паркинг, но получи скоба и "агресивен монолог" СНИМКА
- 09:00 Детска игра разгневи Мрежата. Прави ли са пловдивчани? СНИМКА