Лекарите в ИСУЛ разкриха подборности за младия мъж, издъхнал от COVID-19 в болницата им и как е успял да ги заблуди, че е ваксиниран.

Преди дни 27-годишният младеж постъпил на лечение и заявил пред медиците, че е имунизиран и има "зелен сертификат".

Млад мъж с менте сертификат издъхна в ИСУЛ. Не успя да излъже смъртта

След като състоянието му рязко се влошило, лекарите се усъмнили в димите му.

Д-р Кирил Пеев разказа, че след сериозен разпит на пациента, той си признал, че има фалшив COVID сертификат.

На въпрос защо не се е ваксинирал, младият мъж отговорил, че се притеснява за репродуктивните си способности.

"При една от визитациите той беше в стаята без маска, когато го попитах защо е без, той отговори, че не му е необходим кислород, защото изгарял белия дроб. Това е абсурд, той доставя необходимата храна за клетките и тъканите, за да може организмът да се възстанови", настоя пред bTV д-р Пеев.

Медикът показа и рентгенова снимка на белите дробове на пациента, на която се вижда, че има частична загуба на тъкан в органа, която води до дихателна недостатъчност.

Той обясни още, че в лечебните заведения няма практика да се проверява с тестове дали даден пациент е наистина ваксиниран и разчитат на честната му дума. Затова и все по-често се хоспитализирали болни с фалшиви ковид сертификати.

Д-р Кирил Пеев апелира да не се вярва на конспиративните теории, защото те могат да бъдат опасни. Той призова българите да се ваксинират, защото при тях заразата протича в поти по-леко.