Постенето включва пълно отхвърляне на храната. В момента то става все по-популярно. След гладуване обаче теглото може да се върне, съобщава диетологът Римма Мойсенко.

"За младите хора бързото отслабване е лесно, защото те могат да кажат на тялото си "не ядеш повече" и да се подложат на гладна диета. Всичко това е с цел отслабване, но никой не осъзнава какви са последствията зад това “, подчерта тя.

Според специалиста някои млади хора употребяват и лекарства, които съдържат диуретик и аналози на метамфетамин. Те могат да помогнат за поддържане на глада, но такива лекарства са вредни за здравето, обясни експертът. Тя отбеляза, че може да настъпи дехидратация и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Лекарят посъветва при отслабване да се обърне внимание на безопасни методи, пише vesti.bg. Мойсенко препоръчва да се изключат от диетата висококалорични храни, със захар и млечни продукти. 

"Откажете се от храна, която е направена от ръцете на индустриалцитe. Само храна, която е израснала в градината, може да даде на човек необходимата енергия, а не да я отнеме", заключи тя.