Актьорът Джордж Клуни разказа за приятелството си с покойния Матю Пери. Той сподели, че въпреки че Пери участваше в един от най-успешните телевизионни сериали на всички времена актьорът от "Приятели" не е бил щастлив.

В интервю за Deadline, 62-годишният Клуни разказа: "Познавах Мат, когато беше на 16 години. Играехме заедно падел тенис. Той беше около 10 години по-млад от мен. И беше страхотно и много забавно момче". Клуни си спомни как Пери му е споделил, че иска да участва в сериал. Матю е смятал, че това ще му донесе толкова много радост, че би бил "най-щастливият човек на света". В крайна сметка Матю получава ролята на Чандлър в легендарната поредица "Приятели" през 1994 г.

„Той не беше щастлив. Това не му донесе нито радост, нито спокойствие", продължи Клуни. Тъй като снимачните площадки на "Спешно отделение", в който участва Клуни, и "Приятели" се намират една до друга двамата актьори са били в постоянен контакт. "Бяхме един до друг, беше ми трудно да го гледам, защото не знаех какво става с него. Знаех, че не е щастлив, но нямах представа какво се случва при 12 викодина на ден и всички онези неща, за които говореше".

Пери разкри за борбата си със зависимостите си в мемоари, публикувани през 2022 г. През октомври той почина на 54 години в дома си в Лос Анджелис. В наскоро публикувания доклад за смъртта му става ясно, че тя е причинена от "острите ефекти" на приема на кетамин, в съчетание със "задушаване", "коронарна болест" и "ефектите на бупренорфина".

Джордж Клуни сподели, че нещастието, което сполетя Матю Пери показва, че успехът и парите не означават щастие.