Изминаха години от края на един от любимите на различни покололения сериал "Приятели", но той все още е излъчван в различни телевизии и платформи по света.

Почти всички от вас познават в детайли любимите шестима приятели.

Ако се съсредоточите, вероятно ще си спомните, че в сериала участваха и много известни актьори в епизодични роли - т.н. гост-звезди.

Вижте имената и може би ще осъзнаете, че сте забравили за някои от тях:

Брад пит

Бившият съпруг на Дженифър Анистън стъпва на снимачната площадка в сезон 8, където двамата всъщност се запознават. Той играе Уил Колбърт - приятел на Рос от училище, който навремето е посещавал същата гимназия като Моника и Рейчъл. Оттогава изпитва ненавист към втората и дори е бил президент на тайния клуб "Мразя Рейчъл Грийн", състоящ се от двама души. По ирония на съдбата втория му член е момчето, което е безнадеждно влюбено в нея, а именно Рос.

Джулия Робъртс

Тя се появява в един епизод от втория сезон на сериала, в който играе Сузи Мос - позната на Чандлър от детството. Когато двамата се засичат случайно години по-късно, решават да излязат на среща, само че тя има скрити мотиви, които поставят съквартиранта на Джоуи в наистина неудобна ситуация.

Шон Пен

Актьорът участва в общо 2 епизода на шоуто, в които се превъплъщава в годеника на Урсула - коравосърдечната близначка на Фийби. След като прекратява отношенията си с нея, той се опитва да започне връзка със сестра ѝ, но нещата не се получават, защото, предвид факта, че двете изглеждат напълно идентично, началният учител просто не може да спре да мисли за бившата си половинка.

Джордж Клуни и Ноа Уайли

След успеха на "Спешно отделение", двамата привлекателни лекари решиха да "направят съвсем кратък трансфер", прехвърляйки се в друга болница, където по една случайност техни пациентки са Моника и Рейчъл, или по-скоро само първата, въпреки че ѝ се налага да вземе назаем името на своята приятелка. Четиримата дори излизат на двойна среща, но нещата просто не се получават.

Чарли Шийн

Звездата от "Двама мъже и половина" играе Райън, който е бивше гадже на Фийби. Те имат уговорката да се виждат всеки път, когато той пристигне в Ню Йорк, за да прекарат поне една страстна вечер заедно, преди да се е върнал на служба във флота. За съжаление, по време на последната му визита... двамата се разболяват от шарка, която възпрепятства романтичните им планове.

Жан-Клод Ван Дам

Актьорът играе себе си в един от епизодите. В него той кани на среща Рейчъл, което се оказва причина тя да се скара с Моника, тъй като всъщност в самото начало тя го моли да излезе с нейната приятелка. Въпреки това екшън звездата харесва повече Рейчъл, а в крайна сметка тя приема предложението му, което не се харесва на сестрата на Рос.

Дани де Вито

Ролята му може и да е малка, но определено е запомняща се, понеже той разсмя всички зрители с изпълнението си като стриптийзьор, облечен като полицай, на моминското парти на Фийби.

Рийз Уидърспуун

При положение, че играе Джил - сестрата на Рейчъл, човек би си помислил, че тя ще се появи в повече от два епизода... но уви. В един от тях блондинката се опитва да излезе на среща с Рос, но Рейчъл прави всичко по силите си това да не се случи.

Сюзън Сарандън

Тя влиза в образа на Джесика Локхарт - звезда от сериала "Дните на нашия живот". Нейната запазената марка са шамарите, който постоянно раздава на колегите си на снимачната площадка. В даден момент обаче сценаристите на поредицата решават, че е назрял моментът да убият героинята ѝ, връщайки на екран образа на Джоуи, но след като първо му трансплантират нейния мозък.

Уинона Райдър

Бившата любима на Джони Деп се появява в седми сезон като Мелиса Уорбъртън - момичето, което Рейчъл е целунала след пиянска вечер в колежа. През епизод Рейчъл се ядосва, тъй като приятелката ѝ не си спомня случилото се между тях, затова накрая решава отново да я целуне... Тогава става ясно, че Мелиса се е преструвала през цялото време.

Брус Уилис

Актьорът от "Умирай трудно" играе Пол Стивънс - баща на младото гадже на Рос, която на всичкото отгоре е негова студентка в университета, където той преподава. Въпреки че ситуацията е достатъчно неудобна такава, каквато е, Пол започва да излиза с Рейчъл, което прави нещата още по-странни.

Бен Стилър

Той участва като Томи - мъж, с който Рейчъл решава да излезе на среща. Показвайки ужасния си нрав, още в началото на епизода той се разкрещява на Рос, който се опитва да каже на цялата банда, че има нещо нередно с него, но Томи е успял да заблуди всички. Докато, разбира се... не го хващат го да вика на домашната патица на Джоуи и Чандлър.

Изабела Роселини

Прекрасната италианка играе себе си в един от епизодите. През него Рос споделя, че я е включил в списъка си със знаменитости, с които иска Рейчъл да му позволи да спи.

Робин Уилямс и Били Кристъл

Двете огромни холивудски легенди също посетиха "Central Perk". Те играят двама клиенти в кафенето, които дразнят Моника. Актьорският състав изрично поискал групова снимка с тях на снимачната площадка.

Фреди Принц Джуниър

Съпругът на Сара Мишел Гелър играе Санди - детекгледача, грижещ се за дъщерята на Рос и Рейчъл.

Хю Лори

Доктор Хаус също стана част от сериала, макар и за кратко. Той влезе в образа на мрачния и вечно недоволен пасажер, който седи до Рейчъл по време на полета ѝ до Лондон.