Филмите "Опенхаймер" и "Барби" бяха пуснати в един и същи ден и дори породиха такъв забавен поп феномен като "Барбенхаймер", когато киноманите присъстваха първо на една премиера, а след това на втората. И тогава сравниха впечатленията си, въпреки че е невъзможно да се сравни биографична драма за създателя на ядрена бомба и кукла Барби. 

Но на церемонията по връчването на Оскар Кристофър Нолан и неговото творение се оказа триумф. "Барби" получи само една награда - за песента "What Was I Created For?" на Били Айлиш и нейния брат Финеас. Вниманието обаче беше насочено към актьорите от Барби. И особено на Райън Гослинг, който играе Кен. Оказа се, че на церемонията актьорът, номиниран за поддържаща роля, трогателно се държеше за ръка с колежката си Марго Роби, която седеше зад него. 

Гослинг и Роби обаче на няколко пъти си размениха местата. Гослинг също смени няколко тоалета. Той се появи на червения килим в компанията на семейството си: сестра си Манди, майка си Дона и баща си Валерио. Смешно е, но по-рано Гослинг и дългогодишната му партньорка Ева Мендес неочаквано признаха, че никога не излизат заедно на червения килим, пише People. Последният път, когато излизаха заедно, беше през 2012 г.

Феновете се надяваха, че ще присъстват на Оскарите заедно, но Мендес отрече това предположение.

"Това е хубаво, благодаря. Но ние не правим такива неща заедно", написа тя в отговор на коментарите на феновете.

След това Гослинг блесна в черен костюм на Gucci с фина метална гарнитура, черна риза и яркорозови чорапи.

За неговото вдъхновено от Мерилин Монро изпълнение на "I'm Just Ken " той облече розов костюм с кристали и пя заедно с легендарния китарист Слаш.

Райън Гослинг, СлашЦял екран
Райън Гослинг и Слаш Снимка: Getty Images

И той пя заедно с колегите си, слизайки в залата и минавайки по първия ред, който беше окупиран от Грета Геруиг, Америка Ферера и Марго Роби.