Стивън Спилбърг си партнира със сценариста на Джурасик парк, за да режисира нов филм за НЛО, 50 години след емблематичните Близки срещи от третия вид. 

Стивън Спилбърг е готов да се завърне към научната фантастика след успеха си в режисирането на класически филми като „Близки срещи от третия вид“, „Извънземните“ и „Войната на световете“. Носителят на "Оскар" прави "филм за НЛО по собствена идея", пише Daily Mail. Съобщава се, че той ще работи отново със сценариста Дейвид Коеп, най-известен със сътрудничеството си по Джурасик парк от 1993 г.

Въпреки че заглавието на предстоящия филм все още не е потвърдено и подробностите остават неизвестни, повторното събиране на сценариста и режисьора, отговорни за един от най-великите блокбастъри в киното, със сигурност е вълнуваща перспектива.

За отбелязване е, че Koepp работи върху предстоящата част от франчайза Jurassic World, който е планиран за пускане през следващата година.

Спилбърг наскоро премести фокуса си от сагата за динозаврите, позволявайки на други режисьори да управляват най-новата трилогия "Джурасик свят".

Вместо това режисьорът-ветеран се задълбочи в The Fabelmans, личен проект, базиран на собствената му младост. Приветстваният филм, който прославя мечтата на един млад мъж да прави филми, получи похвали и номинации по време на миналогодишния сезон на наградите.

Спилбърг също режисира римейк на Уестсайдска история с участието на Рейчъл Зеглър и Ансел Елгорт.

Режисьорът не се е занимавал с темата за НЛО от "Близки срещи от третия вид" от 1977 г., които затвърдиха статута му в поп културата като една от най-влиятелните истории за извънземни.

Ричард Драйфус играе Рой Нири, обикновен работник от Индиана, чийто живот се променя драматично след среща с НЛО. Филмът имаше огромен успех както в боксофиса, така и сред критиците.

Филмът получи девет номинации за Оскар, спечелвайки награди за най-добра операторска работа и специални постижения в монтажа на звукови ефекти. След това Спилбърг режисира трогателния филм E.T., който държи титлата на най-касовия филм на всички времена почти десет години. След това през 2005 г. излезе War of the Worlds с Том Круз.