Невиждани досега кадри от моментите преди и след смъртта на операторът на филма "Rust"- Халина Хътчинс, бяха представени от полицията.

Файловете с данни, публикувани от офиса на шерифа на окръг Санта Фе, включват видеозапис, на който се вижда как разследващите провеждат разпит на Болдуин в рамките на няколко часа след фаталната стрелба и разговарят с него в малък офис. 

На други се вижда репетиционни клипове, на които се вижда как Болдуин в костюм упражнява маневра за бързо изваждане на оръжие, а на трети показва полиция и медици, които се надпреварват да стигнат до пострадалата, като на кадри от "телесна" камера се вижда, че служителите на първа помощ се борят да спасят Хътчинс. 

Също има публикувано видео с Хътчинс зад камерата, подреждаща последната си сцена. Новите кадри показват, че Болдуин седи в църква, облечен в каубойски дрехи, вади револвера, който очевидно засича и убива операторката, а режисьорът на филма Джоел Соуза е ранен.

Шерифът на окръг Санта Фе Aдан Мендоса заяви в изявление, че се очакват резултатите от балистичния и съдебномедицинския анализ на ФБР, както и изследванията на пръстови отпечатъци и ДНК.

"Службата на шерифа публикува всички файлове, свързани с продължаващото ни разследване", се казва в изявлението му. Тези файлове включват и снимки на боеприпаси и доклади от експертизи.

Припомняме, че на 21 октомври 2021 г. в ранчо в покрайнините на Санта Фе Болдуин насочва пистолет към операторката Халина Хъчинс. Оръжието гръмва, убива нея и ранява режисьора Джоел Соуза. Двамата са се намирали в малка църква по време на подготовката за заснемане на сцена.