Изпитана рецепта за невероятния сладкиш от нашето детство - мляко с ориз.
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
150 г ориз
130 г захар
Начин на приготвяне:
Изчистваме ориза и го измиваме. Слагаме го в тенджера. Наливаме вода да покрие ориза и варим, докато абсорбира течността до полуготова.
Изсипваме млякото и част от захарта и опитваме на вкус за сладостта.
Както знаем, оризът също ще поеме от захарта. Варим, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане, докато забълбука. Сутляшът е рядък и се разлива в купички, докато е топъл. Когато изстине, се сгъстява. Може да поръсите с канела по желание.
Да Ви е сладко!
Очаквайте още авторски рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Домашна рецепта за икономичен кекс
Традиционна рецепта за пиле с плънка от ориз, гъби и зеле на фурна
Изпитана рецепта за свински пържоли на скара
Домашна рецепта за постни сарми от лапад на фурна
Рецепта за домашна торта с яйчен крем СНИМКИ
Домашна рецепта за лазаня Капрезе
Ивелин 12:21, 24.05.2020
Да ви е сладко