Изпитана рецепта за невероятния сладкиш от нашето детство - мляко с ориз.

Необходими продукти:


1 литър прясно мляко
150 г ориз
130 г захар


Начин на приготвяне:


Изчистваме ориза и го измиваме. Слагаме го в тенджера. Наливаме вода да покрие ориза и варим, докато абсорбира течността до полуготова.

Изсипваме млякото и част от захарта и опитваме на вкус за сладостта.

Както знаем, оризът също ще поеме от захарта. Варим, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане, докато забълбука. Сутляшът е рядък и се разлива в купички, докато е топъл. Когато изстине, се сгъстява. Може да поръсите с канела по желание.

Да Ви е сладко!

Очаквайте още авторски рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg

Домашна рецепта за икономичен кекс

Традиционна рецепта за пиле с плънка от ориз, гъби и зеле на фурна

Изпитана рецепта за свински пържоли на скара

Домашна рецепта за постни сарми от лапад на фурна

Рецепта за домашна торта с яйчен крем СНИМКИ

Домашна рецепта за лазаня Капрезе

Рецепта за домашни палачинки