Лукзозната мега къща на Мохамд Хадид, бащата на супермоделите Джиджи и Бела Хадид, в престижния холивудски квартал Бел Еър се превръща в планина от прах за милиони.

След години съдебни битки разрушаването на имението стартира. Други собственици в района се притеснявали, че имотът на Хадид ще се свлече върху техните домове. А в крайна сметка съдебните власти в американския щат Калифорния се произнасят, че собствеността на Хадид наистина представлява опасност.

Мъжът купува парцела през 2011 година и още тогава започва строителство с огромни мащаби. На площ от 1,22 акра се изгражда къща с площ 30 000 квадратни фута. Това обаче нарушава правилата за строителство в квартала, които позволяват двойно по-малко застрояване. Планът на Хадид е да превърне имота в образец на лукса и красотата, а различни оценители твърдят, че къщата би струвала поне 100 милиона долара.

В хода да съдебното дело Хадид дори твърди, че няма нужните 5 милиона долара за разрушаване на сградата, а дори неговият собствен архитект потвърждава, че строежа може да представлява опасност.

Компанията Sahara Construction, която днес разрушава имението плаща, на 8,5 милиона долара за него и поема разходите от 5 милиона долара за разрушаването на луксозния дом. Инвеститорите се надяват, че ще спечелят от препродажбата на парцела.

Днес бащата на едни от най-известните супермодели е задгърбил неуспешната си инвестиция и твърди, че е насочил усилията си към други проекти.

Превод: GlasNews.bg