Днес сме Ви приготвили изпитана норвежка рецепта за осолена сьомгова пъстърва - гравлакс. Рецептата е подходяща и за ордьоври. Ако искате да впечатлите семейството и приятелите, тази рецепта е за вас. 
 
Необходими продукти:
1 кг. филе от сьомгова пъстърва
280 гр. сол
120 гр. захар
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме филето от кости с помощта на пинсета. И покриваме рибата със солта и захарта 2:1. По желание може да подправите с подправки като копър, настъргано цвекло, черен пипер и др. Престоява 48 часа. Измиваме филето от
собствения му сос под течаща студена вода. Нарязваме го на тънки филета под ъгъл. Съхраняваме го в пластмасови кутии във фризера. Да ви е вкусно!
Прочетете още
- 16:35 Рестарт на инфраструктурата в Родопите: Разширяват пътя Пловдив–Смолян!
- 15:57 Полицията издирва 15-годишно момиче. Виждали ли сте я? СНИМКА
- 18:00 620 евро минимална заплата у нас: Колко получават работещите в страните от ЕС
- 15:11 Опасна практика: Работници хвърлят боклуци от покрива на жилищен блок
 
               
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                              