Днес сме Ви приготвили изпитана норвежка рецепта за осолена сьомгова пъстърва - гравлакс. Рецептата е подходяща и за ордьоври. Ако искате да впечатлите семейството и приятелите, тази рецепта е за вас.
 
Необходими продукти:
1 кг. филе от сьомгова пъстърва
280 гр. сол
120 гр. захар
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме филето от кости с помощта на пинсета. И покриваме рибата със солта и захарта 2:1. По желание може да подправите с подправки като копър, настъргано цвекло, черен пипер и др. Престоява 48 часа. Измиваме филето от
собствения му сос под течаща студена вода. Нарязваме го на тънки филета под ъгъл. Съхраняваме го в пластмасови кутии във фризера. Да ви е вкусно!

Още изпитани рецепти на Надежда Сотирова вижте ТУК