Малко от нас познават този човек с името му, но почти всеки, който е прекарал известно време в интернет, е запознат с лицето му.

Каби Лейм (Khaby Lame) е човекът, който улавя във видео реакциите си на странни лайфхакове, но никога не казва и дума.

За няколко месеца той се превърна в един от най-популярните хора в мрежата. Не са много онези, радвали се на толкова стремително издигане.

Bright Side разказва как прост работник от Италия успява да завладее TikTok и да накара милиони хора по целия свят да се влюбят в това, което прави.

Каби Лейм е роден на 9 март 2000 г. в Сенегал. Когато е на една година, семейството му се мести в италианския град Чивасо, където получават социално жилище. 

В училище момчето се интересува от футбол и баскетбол. След дипломирането си започва да работи като машинен оператор във фирма, произвеждаща цифрово оборудване. Като цяло той води съвсем обикновен живот до момента, в който е уволнен през март 2020 г.

Вместо да търси друга работа, както баща му иска, той се връща в апартамента на родителите си и решава да снима видеоклипове за TikTok. В началото съдържанието му не се различава много от това, което правят повечето блогъри. Своите видеоклипове Каби превежда на италиански език чрез субтитри.

Първоначално той снима видеата в стая, която дели с по-големия си брат. Тя е украсена с националното знаме на Сенегал и шала на любимия му футболен клуб Ювентус.

Неговият канал в TikTok продължава да се развива и той набира малко повече от 2 милиона абонати. Но всичко се променя драстично в началото на април 2021 г., когато Каби започва да заснема реакциите си на странни и безполезни житейски трикове.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Khaby Lame (@khaby00)

Потребителите в интернет започват да споделят забавните видеоклипове и да се абонират за неговата страница в TikTok. В края на този месец момчето надминава по популярност известния „танцуващ милионер“ Джанлука Вачи. Той е най-популярният човек в TikTok в Италия (18.6 милиона абонати).

Днес Каби Лейм е невероятно популярен в китайската социална мрежа. Броят на абонатите му непрекъснато расте. Към 6 юли 2021 г. той има 84.4 милиона последователи. Това са повече абонати от тези на Кайли Дженър (33.4 милиона), Дуейн Скалата Джонсън (37 милиона) и Уил Смит (57.8 милиона).

Към 6 юли 2021 г. Каби Лейм вече заема второ място по абонати в TikTok, въпреки че само преди няколко дни е бил на трета позиция. Изглежда много скоро той ще заеме първото място, след като надмине Чарли Д’Амелио - блогърка от САЩ, която има 119.4 милиона последователи. Между другото, The New York Times я нарича „управляващата кралица на TikTok“.

Заслужава да се отбележи, че Каби има доста голям брой абонати и в своя акаунт в Instagram - 27.7 милиона. Той печели слава от дома си, без да говори и да използва нещо друго, освен стар смартфон и импровизирани помощни средства, пише profit.bg.

Липсата на реч и фокус върху мимиката се превръщат в ключ към успеха му. Хората обичат да гледат как млад човек „хаква“ лайфхакове, които предлагат сложни и странни решения на прости проблеми. В края на видеоклиповете си Каби винаги върти очи и разтваря ръце, сякаш пита авторите на лайфхаковете: „Защо не можете да го направите по този начин?“

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Khaby Lame (@khaby00)

Много знаменитости и могъщи авторитети вече са забелязали момчето. Всъщност, главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг е харесал една от публикациите му в Instagram. На 19 май Каби се срещна с Алесандро дел Пиеро - легендарния футболист от Ювентус.

Той е търсен и от различни компании. Освен маркетингови договори (с производителя на паста Barilla, например), получава и други предложения за сътрудничество.

Забавното е, че Каби Лейм е популярен като италианския тиктокър, макар че официално той не е италианец - не притежава гражданство в тази страна. Каби казва, че това никога не е създавало проблеми за него до момента, в който става популярен и разбира, че паспортът му от Сенегал усложнява процеса за получаване на посетителска виза за САЩ.

Той все още трябва да предостави много документи, за да получи гражданство. След като това се случи, планира да замине за Щатите, където смята, че го очакват неограничени възможности.

Подобно на други популярни хора, Каби не обича да споделя подробности от личния си живот. Но едно е ясно: той излиза с момиче на име Заира Нучи. Той публикува истории, посветени на любимата си приятелка в Instagram.

Каби печели доста пари, но все още не достатъчно, за да сбъдне най-голямата си мечта - да купи къща майка си. "Може би в бъдеще", казва той.