Неусетно и 2023-година отлетя. Изпълнена с припирни из родната политика, значими геополитически събития и какво ли още не, месеците се претърколиха, а на прага вече се задава Нова година. Празничният миг, в който ще отброим последните мигове на старата година идва, но с него и наближава и един стресиращ за мнозина час. Изборът на подаръци за близки и приятели, с които да ги зарадваме за настъпващата 2024-а.

Морето от стоки и услуги в Мрежата, както и в магазините е неизброимо, а така пред всички нас задачата става все по-сложна. Какво да изберем? Ще стигне ли бюджетът, отделен за подаръци, а и ще оцелим ли желания подарък за любимия човек.

Въобще изборът е доста сложен, а времето за избор не е голямо. Дните между Коледа и 31-ви декември минават като миг, изпълнени с тежки трапези, срещи със семейство и роднини, а и път – за тези, пътуващи до родните си места.

Именно, за да Ви дадем насоки за избора на подаръци за Нова година, е и настоящият материл. Вижте някои идеи, от които да откриете вдъхновени за дар, с който да зарадвате половинката, родителите, братята, сестрите и приятелите си.

През следващата 2024 г. Черният воден заек ще отстъпи място на следващия символ на китайския календар - Зеления дървен дракон. Тази информация може да Ви бъде изключително полезна, ако желаете да зарадвате свой близък, съобразявайки се с новия патрон на 2024-та.

Да започваме!

Грамофон или плочи. А защо не и двете?

В наши дни музиката е все по-достъпна, а най-новите албуми се намират само на няколко клика или плъзвания с пръст по екраните на електронните устройство. Рок, джаз, рап, фолк – моментално може да чуем любимите изпълнители, но независимо от това меломаните и у нас, и по света не престават да се радват на качеството, което предоставя качественият грамофон, на който слушат любимите си изпълнители и групи.

Ако край Вас имате такъв приятел, може да му купите винил, който знаете, че няма да престане да слуша. А ако имате желание и по-значим бюджет, може да поглезите  любими хора, като им вземете грамофон, с който в дигиталната епоха да открият красотата на музиката от плочи.

Звучи Ви старомодно? Не се притеснявайте, меломаните вече купуват все повече винили, като за първи път от 1987 година, продажбите на винилови плочи в САЩ изпревариха тези на CD-та.   

Книги – и хартиени, и за слушане, че и дигитални

Един вечен подарък, с който винаги знаете, че може да зарадвате  любими хора, които са страстни фенове на четенето. Вариантите тук са много, което дава и известна гъвкавост.

Винаги може да се отбиете до някоя книжарница, за да купите подаръчен ваучер, с който да дадеде свобода на човека, да подбере сам подаръка си. Да, така няма да успеете да му дарите дар на мига, но давате свобода да подбере сам любопитно четиво. Така избягвате и неприятния момент да изберете нещо, което няма да се понрави на вашия, или да дублирате произведение, което вече е чел и има в библиотеката си.

Разбира се, винаги може да се доверите на собствения си избор. Да купите нещо от книжарницата, различните онлайн магазини или да посетите някой антиквар, от който да “изровите” някой ценен том литература.

Изборът е огромен – от специализирани издания, през художествени произведения, пътеписи, че дори и до албуми на съкровища и произведения на изкуството, които ще позволят на читателя да обиколи света, без дори да става от дивана.

Въобще, може да изберете и по-иновативен начин на четене. В последно време на засилена популярност се радват различните услуги за аудио книги – за които е нужен абонамент или покупка, които може да бъдат изключително занимателни за хора в движение, които нямат време да четат по добрия стар начин.

И като казахме хартия, да, стандартните книги крият неостоим чар, но смело може да подарите и електронен четец, който ще е полезен дар за любителите на книгите, които постоянно са в движение.

Ах, тези подаръчни сертификати.

Понякога вещите не са перфектният подарък. Има хора, които биха оценили далеч повече моментът, който би им донесъл Вашият подарък.

За щастие в нашето време и за тови вкус се намира много. Ако сред Вашето обкръжение има подобен човек, има много варианти, с които да го зарадвате.

Специалирани фирми, осигуряващи изживявания, може да намерите с няколко клика, а така да подберете и нужното. СПА процедура, почивка, полет с балон, скок с бънджи или парашут, ваучер за шофиране на желан автомобил – предложения има за всеки. Стига да знаете, че човекът желае именно това, а не да се радва на някоя нова дигитална джаджа, спокойно легнал на дивана.

Добрата “стара” техника. Винаги е е добър вариант

Любителите на дигиталните устройства винаги биха се зарадвали на някоя нова играчка, с която да се подопят в изследване на Мрежата. Смартфон, безжични слушалки, лаптопи за работа и игра, камери, умни часовници, гривни и много, много други джаджи биха зарадвали малки и големи. Именно покрай празниците много избират да зарадва децата, половинките и роднините си именно с желана джаджа.

Ако не знаете какво да изберете, магазините са щедри – предлагат и най-разнообразни ваучери. В интернет ще откриете и абсолютно всичко, което търсите.

Персонален подарък, носещ спомени или част от Вашата обща история

С любима снимка от общ момент може да украсите красива чаша, която да дарите на свой близък. Добре познат подход, който от години се предлага от мнозина търговци. Да, трябва да отделите повече време за персонализирана на желаната вещ, но Ви дава свободата да създадете уникален предмет, който да радва новия си притежател, напомняйки му за отминал момент.

Поръчков календар, тениска с щампа, уникална чаша за дома, за планината, писалка, плакат или смимка - вариантите са безброй. Винаги може да дарите и желано бижу, което да напривите лично с послание към притежателя, като го гравирате.

Може да съберете и любимите си кадри със семейството или приятелите, за да ги “изведете” от дигиталния свят и подарите. Защо не разпечатате кадрите, които Ви изпълват с живот, и да ги съберете в стилен албум. Подарък хем с емоционална тежест, хем и с практична стойност.

Често старите дигитални устройства се губят, мобилни устройства се повреждат, а така може да останете без ценни спомени. Така ще ги съхраните за любимия човек, а и за Вас самите...

Спокойно може да подарите и фоторамка, в която да съберете любимите си спомени заедно.

Солени, сладки, екзотични, опияняващи. Защо не?

Празниците са време, в което да забравим за досадното броене на калории, ограничаващите диети и строгите режими, в които питателните изкушения в течна и твърда форма са нежелани, да не кажем забранени.

Лакомство или класно питие може да се превърна в интересен дар за Ваши близки и приятели, които разбира се биха ги оценили.

Бутилка вино, необичайни бири или уиски, набор с различни шоколадови лакомства, комплект с люти, люти сосове или различни деликатесни лакомства.

Защо не и необичаен сорт кафе за любителите на черната напитка, или екзотичен чай за феновете на това питие? Събрани в подаръчна кошница или дарени единично могат да зарадват всеки, особено на Нова година, когато всички желаем да си подсладим живота, а и да изпитаме нови усещания.

Дарове за дома

Може да подберете и вещи, които стилно да се впишат в домовете на Вашите близки. От красиви стенни картини до очарователни цветя и декоративни акценти, подобни артикули биха придали повече индивидуалност на дадено пространство.

 Помислете дали да не подарите елегантни свещници, ароматни свещи, стилни плюшени възглавници, или разни забавни вещи.

 Бижута и аксесоари

 Красиво колие, подбрано с любов и грижа, би зарадвало всяка дама, а какво по-хубаво от това да го поднесе именно за Нова година, за да носи стил и късмет на притежателката си през следващите 365 дни?

 Брандовете, които създават красиви бижута са много, а повечето от тях имат и удобни онлайн магазини. Малките бижутерийни работилници също крият изненади. Пръстени, обици, гривни и други са само част от това, което предлагат майсторите.

Освен на красивите метални сплави, може да се доверите и на красив гердан, гривна или друго бижу за подарък, което е създадено от красиви полускъпоценни камъни, уловили красотата на природата.

Дрехи...

Ръкавици, шапки, пуловери, шалове, че и друга необходима “екипировка”. Може да зарадвате някой дори и с банални чорапи, но които да са подбрани уникално. Маже да изберете любопитен десен, който с доза хумор улавя негови вкусове или привичка.

Дрехи, които са желана от човека, за когото избирате също може да се превърнат в подарък, който да спести време, усилия или пари на този, за при когото се озоват. Особено ако са подбрани за нужната активност и в стила на получателя си.

Стилните или практични дрехи могат да се превърнат в незаменими спътници в ежедневието, ако паснат на стила на човека, за когото ги изберете, напомняйки му Вашето отношение, запазвайки спомена за Новата година, заради която са получени.

Парфюми и аромати

Завладяващият аромат може да се превърне в истински подпис на този, който го носи. Затова и парфюмите и тоалетните принадлежности може да са желан подарък и за дами, и за господа.

Морето от аромати е огромно, а Ваша задача би била да заложите на някоя от вечно модерните класики, или да откриете парфюм, който да пасне на човека, за когото го подбирате.

Немалко хора избират да подарят и различни ароматни масла или комплекти, които вярно да служат на новия си притежател.

Аксесоари

Кой ли не ги използваса? Портмоне, колан, държач за карти, или уникален ключодържател може да се превърна в любим подарък, който да служи ежедневно на човека, на когото сте го дарили.

Още повече ако вещта пасва на стила на новия си притежател. Ако за празниците сте си подарили почивка в чужбина, може именно оттам да подберете правилната вещ.

Не забравяйте четириногите

А кой също може да получи дар за празника? Домашните любимци, разбира се. За повечето от тях най-голямата награда е игра и внимание, но винаги може да ги зарадвате и с някое любимо или пък ново лакомство. По-игривите котки и кучета може да бъдат спечелени и с нова играчка, но преценете сами, дали ще смогнете на последвалата игра.

А ако искате да ги зарадвате наистина, може би е добре да се замислите дали да не ограничите употребата на пиротехника. Да, тя е красива, завладяваща и помага с гръм да посрещнем Новата година, но често животните изпадат в стрес от пукотевицата.

Единици са тези питомци, които наблюдават с интерес празничната заря.

Предложените варианти за подаръци за Нова година са само малка част от всичко, което може да подберете за празника.

Е да, бюджетът за подаръци често е ограничен, но не забравяйте: Често дори най-малък жест, но избран правилно, може да бъде неоценимо ценен за онзи, на когото е дарен.

Пожелаваме Ви весело посрещане на Нова година, а и лесен избор на празнични дарове, с които да зарадвате семейство и приятели!