Освен верни домашни любимци кучетата помагат и на хората в много области от живота. Например, подкрепата им е незаменима за хората в неравностойно положение. Такава е и следващата история. Видео, от която публикуват изумени очевидци.

Кадрите показват куче, което помага на своя стопанин в инвалидна количка в предвижването.

Ситуацията показва животното, което бута мъжа до пешеходната пътека. После то изчаква зелен сигнал на светофара и команда от стопанина си, за да започне отново да бута количката му по тротоара.

Ситуацията е заснета по улиците на мексиканкия град Екапетек.

После кадрите са споделени в социалната мрежа Тик Ток, където срещат изумлението и възхитата на потребителите. Много то тях са вчепатлени от обучението на животното и неговата лоялност.

Други направо заявяват, че в сърцата на много хора няма толкова добрина.

Но как кучетата от различните породи общуват толкова добре с хората? Проучване от университета Азабу, Япония, предполага, че мутации в ген, участващ в производството на хормона на стреса кортизол, може да са изиграли роля за опитомяването на кучета.

Това е така, защото може да е позволило на животните да развият умения, за да взаимодействат и общуват с хората.

В списание Scientific Reports, авторите заявяват: „Тествахме 624 кучета и потърсихме гени, отговорни за комуникацията с хора.

Генът MC2R беше най-ефективен за уменията на кучетата в двустранен тест за избор и задача за решаване"

И докато учените търсят биологичните причини за качествата на домашните любимци, ни остава просто да приемем добрината, която са способни да излъчват – дори без нито една дума.

Превод: GlasNews.bg